Havuçlu Kabak mücver



En sevdiğim yaz yemeklerinden biri de mücverdir. Hele de pazarda taze kabakları görünce hiç dayanamam. Aslında evde kabak-yumurta-dereotu üçlüsü olduktan sonra dolapta ne varsa ekler ekler farklı lezzetler yakalamaya çalışırım. Şimdilik kızartma tarifini veriyorum ama fırın mücver tarifi ile de karşınızda olacağımdan emin olabilirsiniz.


Malzemeler
3 Adet Orta Boy Kabak
1 Adet Havuç
2-3 Adet Yeşil Soğan (yoksa 1 adet kuru soğan da olur)
2 Adet Yumurta (eğer yumurta küçükse 3 tane de olur)
4 Yemek Kaşığı Un (tepeleme)
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım demet dereotu
Bir tutam taze nane,maydanoz (opsiyonel)
Kızartmak için sıvı yağ


Yapımı
Kabakların kabuklarını soyup yıkanır  rendelenip suyu sıkılır.
Havuç temizlenip rendelenir.
Soğanlar ince ince kıyılır.
Nane ve dereotu ince kıyılır.
Kalan bütün malzemeler geniş bir kase içinde iyice karıştırılır.
Tavanın tabanını çok fazla olmamak kaydı ile sıvı yağ ile kaplanır.
Yağ ısındıktan sonra hazırlanan harçtan 1 yemek kaşığı yağa dökülür. Çok harlı olmayan ateşte arkalı önlü kızartılır.Kızaran mücverler peçete üzerine alınarak fazla yağı emdirilir.
Yoğurt ile servis edilir.
Afiyet olsun...

Popüler Yayınlar