Sayfalar

1 Şubat 2016 Pazartesi

Panna Cotta



Blogger arkadaşlarımızla Turkish Culinary Academy'de Cook with TCA Klasil İtalyan Tatlıları Workshop etkinliğine katıldık. Şefimiz Oya Hanım ile birlikte  birbirinden güzel iki tarifi hayata geçirdik. Bunlardan birisi işe bu şahane ötesi sütlü tatlı ve diğeri de tiramisu oldu. Katılan diğer blogger arkadaşlarım Oje Canavarıİskandinav EvimGırla Fikir ve İnci Tadında (Ne yazııki organizasyonu düzenleyen nesneslis aramızda olamadı) hem çok eğlendik hem de nefis İtalyan tatlı tarifleri denedik. Turkish Culinary Academy'ye bize bu imkanı verdiği için çok teşekkür ederiz. Yaptığımız bu nefis tatlının tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. 


80 Gr Şeker
375 Gr Krema
50 Gr Süt
10 Gr Jelatin
1 Paket Vanilya

Bir kasenin içinde jelatini iki çorba kaşığı kadar soğuk su ile ıslattık. Diğer tarafta şeker, krema ve sütü bir sos tenceresi içinde kaynama noktasına getirdik. Hani ilk baloncukları tencerenin kenarına çıkar ya işte o zaman ocağı kapatıp kenarda bekleyen jelatini ve vanilyayı içine kattık. Jelatinin içinde eridiğinden emin olduktan sonra ufak kaseler içine tatlıyı koyup oda ısısına gelinceye kadar tezgahın üstünde beklettik. Sonrasında buzdolabında en az 3 saat kalsın. Bir bıçak yardımı ile kenarını kaseden hafifçe ayırıp ve servis yapacağınız tabağa ters çevirdik. Püf noktası:  Eğer kaseden çıkarmakta sorun yaşarsanız. Kasenin dibini kaynaya suya batırıp çıkartın (tabi ki kaselerin içine su kaçırmadan) sonra tekrar ters çevirmeyi deneyin. Biz meyveler ile süsledik ama meyve püreleri veya reçeller ile süsleyebilirsiniz.
 Afiyet olsun