Sayfalar

5 Şubat 2016 Cuma

Mini Köstebek Pasta ya da Eti Puf Pasta



Malzemeler
3 Adet Yumurta ( m boy )
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tatlı Kaşığı (Silme) Granül Kahve

İç Kreması

2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Şeker
1 Çorba Kaşığı Nişasta
1 Paket Krem Şanti

Yapılışı
Yumurta ve şeker çırpılarak krema kıvamına getirilir.Sonra Granül Kahve eklenerek bir güzel erimesi sağlanır.Kuru malzemeler karışıma eklenerek çırpılıp kek hamuru hazır hale getirilir.Yağlanmış borcam tepsiye eşit  ince bir tabaka olarak dökülür.Önceden ısıtılmış 180C fırında pişirilir kürdan ile kontrol edilerek fırından alınır soğumaya bırakılır.  Kekimizin çok kabarmaması gerekiyor. İnce hafif bir pandispanya  kekimiz olacak. Soğuyunca su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Kalan parçalar mutfak robotunda ufalanır ve bir tabağa alınır.

Bu arada krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencere içinde koyu muhallebi kıvamına gelince kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınca mikser yardımıyla hızlı devirde bir 5 dakika kadar çırpılır ve soğumaya bıraktım. Kreması soğuyunca içinde krem şanti ekleyip 5 dakika daha çırptım. Bardak yardımı ile  kestiğimiz yuvarlakların içine bir çorba kaşığı ile kremasından konur. Krema koyduğunuz mini kekleri tek tek ufalanmış keki koyduğumuz tabağa alınır ve üstüne kek kırıntıları konarak kar topu yaparcasına üstüne bastırılır. Üstünü hindistan cevizi veya antep fıstığı tozu ile süsleyebilirsiniz.
Aslında iç harcına hindistan cevizi konursa nefis oluyor.  Fakat bu kez sade yapmayı tercih ettim.

Not : Kek kırıntıları ile kestiğimiz yuvarlakları eşitleyebilmek için Önce bir 10 tane kadar mini kekin içine kremasından koyun yapın ve sonra kalan kısmını yapın.