Sayfalar

3 Ocak 2016 Pazar

Truff Tarifi



Malzemeler
2 paket kakaolu baton kek (kendinizde yapabilirsiniz bugün yaptığınız keki yarın kullanılacak bayatlıkta olması gerekir)
1 kutu süt kreması (200ml)
160 gram sütlü çikolata
1 küçük boy çay bardağı çekilmiş fındık içi
Üzeri için
Hindistan cevizi,fıstık tozu,ince çekilmiş fındık içi veya renkli pirinç patlakları hangisini tercih ederseniz.
Yapımı
Kremayı tencere içinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alınız.
İçersine çikolatayı parçalayıp ekleyiniz.
Ara ara karıştırarak eritiniz.
Geniş bir kap içinde kekleri ufalayınız.
Çekilmiş fındık içini ve kremalı çikolatayı ekleyip yoğununuz.
Buzdolabında en az yarım saat bekletiniz.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayınız.
Üzerini dilediğiniz malzeme ile kaplayıp servis için hazır hale getiriniz.
Afiyet olsun...