Pizza Tarifi



Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya (11 gram)
Un (yaklaşık 4 - 5 su bardağı +\-)
Klasik su bardağı kullandım.
35 cm lik 2 tepsi için hamur ölçüsü
Sosu için
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 çay bardağı su
Üzeri için
Kullanılacak malzeme ölçüsü ve çeşidini kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz hamur üzerine serpilecek kaşar peyniri bol olmalı lezzet açışından.
Hamur için un hariç tüm malzemeyi yoğrulacak kap içinde karıştırıp,karışıma bardak bardak un ekleyerek yoğrulur ele yapışan ama toplu duran bir kıvam elde edince tezgaha un serpip hamuru tezgah üzerinde uzun süre yoğurup sakız  gibi pürüzsüz elastik kıvam alınca yoğurma kabına alıp üzeri streç film veya kapağı ile örtülerek oda sıcaklığında en az 45 dakika mayalanması için bekletilir. Mayası gelen hamur bir süre daha yoğrulur.
Kullanılacak tepsi boyutuna göre bezelere ayrılır ben 2 eşit bezeye ayırıp yarım santimetre kalınlığında hafif un serpili zemin üzerinde merdane ile açtım  el ile de daha küçük bezeler açabilirsiniz hamur kıvam olarak açılmakta zorluk çıkarmayacaktır.
Sos için salça , kekik ve suyu kase içinde karıştırıp hamur üzerine yeteri kadar sürüp bol miktarda kaşar peyniri serpilir.
Üzerine istediğiniz kadar dilediğiniz malzemeleri dilimleyip önceden ısıtılmış 170C ayarlanmış fırında en az 20 dakika pişirip hamurun altına bakınız eğer kızarmış ise pişme süresi yeterli gelecektir. Yeteri kadar kızarmadıysa bir müddet daha pişiriniz süre fırından fırına değişiklik gösterebilir.
Afiyet olsun...



Popüler Yayınlar