Sayfalar

7 Aralık 2015 Pazartesi

Patates Çanağında Havuç Salatası




Malzemeler
4 adet orta boy  patates
3 adet büyük boy havuç
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
3 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Nane yaprakları ve havuç dilimleri
Yapımı
Patatesler haşlanır, kabukları soyulup ezilir.Tuz ve karabiber ile karıştırılır.Cevizden biraz daha iri parçalar alınarak yuvarlanır ortası oyularak çanak şekli verilir(kolay şekil verilmesi için soğuması gereklidir)
Havuçlar temizlenip rendelenir.
Tavada sıvı yağ ile kavrulur,yumuşayınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Sarımsak ezilir yoğurt ve mayonez ile karıştırılır , soğuyan havuç ve ceviz eklenip karıştırılır.
Çanak şekli verilmiş patateslerin ortasına havuç salatası konulup üzeri maydanoz ile süslenip servis edilir.
Afiyet olsun...