Sayfalar

28 Aralık 2015 Pazartesi

Mayalı Pofuduk Poğaça Tarifi


Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (aklar içine sarılar üzerine )
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yaş maya
Un (yaklaşık 6-6.5 su bardağı)
İç harcı için
Peynir (dilediğiniz harcı da kullanabilirsiniz)
Üzeri için
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
Yapımı
Ilık su içinde şeker ve maya eriyip köpürene kadar bekletiniz.
Un hariç tüm malzemeyi yoğrulacak derin ve geniş kap içine alınız.
Karışıma unu bardan bardak ekleyerek yoğurunuz.
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediniz.
Kulak memesi kıvamı değil daha yumuşak olmalı ki poğaçalarımız da yumuşak olsun.
Unun cinsinden ölçü aşağı yukarı oynama yapabilir kontrollü ekleyiniz ve muhakkak elenmiş olmalı.
Kıvam alıp hazır hale gelen hamurun üzerini örterek mayalanıp hacminin 2 katına çıkana kadar oda sıcaklığında bekletiniz.
Mayası gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayınız kolajdaki gibi şekil veriniz.
Farklı şekillerde de kullanabilirsiniz hamuru.
Yeteri kadar iç harcı konulup kapatınız.
Üzeri için yumurta sarılarını ve sıvı yağı karıştırıp sürünüz.
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun...