Sayfalar

14 Aralık 2015 Pazartesi

Kadınbudu Köfte Tarifi


Malzemeler
500 gram yarım yağlı dana kıyma
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartma öncesi bulamak için
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı galeta unu
Yapımı
Kıymayı 2 eşit parçaya bölün.
Soğanı yemeklik doğrayın.
2 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanı kavurun.
Üzerine 2 parçaya ayırdığınız kıymanın 1 parçasını ekleyip kavurun.
Pirinci yıkayıp 1,5 su bardağı su ile haşlayın suyunu süzüp kavrulan kıyma üzerine ekleyip soğumaya bırakın.
Maydanozu yıkayıp suyunu süzdürün ince ince doğrayın.
Yoğrulacak kapta haşlanmış pirinç ,kavrulmuş kıyma ve çiğ kıymayı yoğurun.
Tuz , karabiber,yenibahar ve maydanozu da ekleyip yoğurun.
5 dakika dinlenmesi için bekletin.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ellerinizi biraz ıslatıp oval şekil verin.
Yumurtayı kase içinde çırpın.
Şekil verilen köfteleri önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın.
Isıtılmış sıvı yağ içerisinde orta harlı ateşte önlü arkalı kızartın.
Fırında patates kızartması için:Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.Üzerine sıvı yağ gezdirip dilediğini baharatlar ile karıştırın.Pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirin ve fırında pişirin.
Domates sosu için:Sarımsağı rendeleyip çok az sıvı yağ ile soteleyip rendelenmiş veya kabukları soyulup küp doğranmış domatesi bir müddet pişirin suyunu çekince hazır.
Afiyet olsun...