Sayfalar

22 Aralık 2015 Salı

Çiçek Poğaça



Poğaçalarınız çiçek açsın. Tadının güzelliğini, görüntüsü ile birleştirince ortaya bu nefis çiçek poğaçalar çıktı
Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı içine sarısı üzerine
1 tane yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un (5 - 5.5 su bardağı)
Ölçüler klasik su bardağı ile.
İç harcı için
Yeteri kadar peynir
İnce doğranmış maydanoz
Farklı harçlardan da hazırlayabilirsiniz.
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
Yuvarlak borcam veya 30 cm çapında kelepçeli kalıp.


Resmini ortaya aldım. Böylece şekil vermeyi daha iyi anlayabileceğinizi düşünüyorum.

Yapımı
Ilık su içine maya ve şekeri ekleyip maya eriyene kadar bekletin.
Yoğrulacak geniş kap içine 4 su bardağı elenmiş unu alıp ortasını havuz şeklinde açıp hamur için gerekli olan tüm malzemeleri havuza ekleyin ve yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek için un takviyesi yaparak kıvamını almasını sağlayın.
Üzerini örterek oda sıcaklığında hamur hacminin 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekletin.
Mayası gelen hamuru kısa süreli yoğurun.
İç harcı için ezilmiş peynir ve maydanozu karıştırın.
Hamurdan cevizden biraz daha iri bezeler koparıp yuvarlayıp üzerine bastırarak inceltin ve iç harcından bir miktar koyup önce ikiye katlayıp D  harfi gibi şekil verin daha sonra sivri uçlarını birleştirin.
Yağlanmış kalıba aralıklı olarak dizin.
Tepsi de 10 dakika oda sıcaklığında bekletip.
Yumurta ve sıvı yağı karıştırıp fırça yardımı ile üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...