Unlu çıtır börek tarif
Malzemeler
3 adet yufka
100 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kasesi un
İç harcı için
3 adet orta boy patates
1 kuçuk kase böreklik peynir veya kaşar peyniri
Tuz
Pul biber
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Susam
Yapımı
Patatesler haşlanıp rendelenir ezilmiş peynir , tuz ve pul biber ile karıştırılır.
Tereyağ eritilir ocaktan alınır sıvı yağ ile karıştırılır.
Yufkalar uzunlamasına 4 parmak kalınlığında kesilir.1 uzun parça yufka tezgah üzerine açılır fırça yardımı ile kuru kalmayacak şekilde yağlanır üzerine un serpilir uç kısmına iç harcı konularak bir kolajdaki gibi sarılıp pişirme kağıdı şerili tepsiye dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir önceden ısıtılmış 180C ısıda ki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...