Sayfalar

19 Kasım 2015 Perşembe

Unlu çıtır börek tarif

Malzemeler
3 adet yufka 
100 gram tereyağı veya margarin 
1 çay  bardağı sıvı yağ 
1 çorba kasesi un
İç harcı için 
3 adet orta boy patates 
1 kuçuk kase böreklik peynir veya kaşar peyniri
Tuz
Pul biber
Üzeri için 
1 adet yumurta sarısı 
Susam
Yapımı 
Patatesler haşlanıp rendelenir ezilmiş peynir , tuz ve pul biber ile karıştırılır.
Tereyağ eritilir ocaktan alınır  sıvı yağ ile karıştırılır.
Yufkalar uzunlamasına 4 parmak kalınlığında kesilir.1 uzun parça yufka tezgah üzerine açılır fırça yardımı ile kuru kalmayacak şekilde yağlanır üzerine un serpilir uç kısmına iç harcı konularak bir kolajdaki gibi sarılıp pişirme kağıdı şerili tepsiye dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir önceden ısıtılmış 180C ısıda ki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...