Sayfalar

5 Kasım 2015 Perşembe

Portakallı Kurabiye Tarifi

Malzemeler
150 gram tereyağ veya margarin  (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri  (klasik su bardağı )
1/2 çay bardağı sıvı yağ  (küçük boy çay bardağı )
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta (cinsi farketmez miktarı  tepeli olmalı )
2 adet portakalın kabuğunun rendesi  (rendenin ince tarafı ile)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un (yaklaşık klasik su bardağı ile 3.5 su bardağı)
Yapımı
Un hariç tüm malzemeler yoğrulacak kabın içinde iyice karıştırılır.
Karışıma un azar azar ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamur tezgah üzerine alınıp 5 dakika boyunca iyice yoğrulur.
Hazır hale gelen hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanır üzerine bastırmayınız.
Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizilir (aralıklı olmasına dikkat kabartma tozu olduğu için ebatları büyüyecektir).
Önceden ısıtılmış 170C ayarlanmış fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir(yaklaşık 30-35 dakika sürecektir ama fırından fırına süre değişebilir kontrol ediniz )
Pişen kurabiyeler fırın kapatıldıktan sonra içinde fırın kapağı aralanarak 5 dakika bekletilip alınır soğuduktan sonra kurabiyelerimiz hazır.
Afiyet olsun...