Sayfalar

19 Kasım 2015 Perşembe

Mandalinalı Kremalı Kup

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker (klasik su bardağı )
3 yemek kaşığı nişasta (cinsi farketmez)
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 kutu sıvı krema (200ml)
Kakaolu bisküvi
Mandalina (tatlı olması gerekli)
Yapımı
Tencere içinde krema hariç tüm malzemeler çırpıcı ile sürekli karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başladığı zaman kısık ateşte yine karıştırılarak 2 dakika daha pişirilip ocaktan alınır ara ara karıştırılarak soğutulur.
Krema eklenip 3 dakika mikser ile çırpılır.
Kupların tabanı ufalanmış bisküvi ile kaplanır.
Üzerine bir miktar muhallebi dökülüp mandalina dizilir.
Üzerine yine muhallebi ile doldurulup bisküvi serpilir.
Mandalina dilimleri ile süslenip buzdolabında 2 saat soğutulup servis edilir.
Afiyet olsun...