Sayfalar

11 Kasım 2015 Çarşamba

Islak Kurabiye Tarifi

Malzemeler
100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin 
1 çay bardağı şeker 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 adet yumurta 
2 yemek kaşığı kakao (25 gramlık 1 paket )
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
Un (3.5 su bardağı +/-)
Şerbeti için 
3 çay bardağı su 
3 çay bardağı şeker 
1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için
Hindistan cevizi 
Yapımı 
  Öncelikle şerbet için su ve şeker tencere içinde karıştırılır ocağa alınır 8 dakika kaynatılır limon suyu eklenerek 2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  Kurabiye için un hariç tüm malzeme iyice karıştırılır karışıma un azar azar eklenerek yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir.
  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp pürüzsüz olana dek yuvarlanır pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  180C ısıdaki fırında üzerleri hafif çatlayana kadar pişirilir.Fırından fırına değişebilir yaklaşık 15 dakika.
  Fırından çıkan sıcak kurabiyeler soğuk şerbet içine batırılıp çıkarılır servis tabağına alınır.Üzeri hindistan cevizi ile süslenir.
  Soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun...