Sayfalar

6 Kasım 2015 Cuma

Etli Lahana Sarması Tarifi

Malzemeler
1 orta boy lahana
İç harcı için
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 orta boy kuru soğan
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıcak su
1/2 demet maydanoz ve taze nane
Tuz , karabiber, pul biber
Üzeri için
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapımı
Lahananın yapraklarını ayıralım.
Tencereye suyu koyup kaynatalım.Lahana yapraklarını kaynar su içine atalım diri kalacak şekilde kısa süreli haşlayalım.
Haşlanan yaprakları süzgeç üzerinde beklemeye alalım.
İç harcı için
Sıvı yağı ısıtalım yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavuralım,üzerime kıymayı ekleyip karıştırarak pişirelim.Salça ve baharatlar ile kavurup yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ve ince doğranmış maydanoz ile naneyi ekleyip karıştıralım.Üzerine sıcak suyu gezdirelim suyu çekene kadar pişirelim.
Hazırladığımız harçtan lahana yaprakları üzerine yeteri kadar alıp saralım.
Sardığımız lahanaları tencereye dizelim.
Bir kase içine sıcak suyu, sıvı yağı, salçayı, tuzu koyalım ve karıştıralım.
Hazırladığımız salçalı karışımı, lahana sarması üzerinde gezdirelim.
Yeteri kadar sıcak su ilave edelim ve önce yüksek ateşte kaynatıp, daha sonra kısık ateşte pişirelim. Suyunu sarmaların üzerine çıkmayacak şekilde ayarlayalım.
Afiyet olsun...