Sayfalar

17 Kasım 2015 Salı

Çikolatalı Cevizli Baton Kek

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı krem çikolata
1 çay bardağı iri parçalı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
2.5 su bardağı un
Not:Su bardağı klasik bardak.Kuru malzeme elenmeli.
Yapımı
Yumurta ve şeker 3-5 dakika boyunca çırpılır.
Sırası ile tüm malzemeler tek tek eklenerek çırpmaya devam edilir.
Ceviz ilave edilip karıştırılır.
1 tatlı kaşığı margarin eritilerek baton kalıp yağlanır.
Önceden ısıtılmış 170C ısıdaki fırında yaklaşık 30-35 dakika boyunca fırın kapağı açılmadan pişirilir kürdan ile içi kontrol edilerek fırından alınır soğuduktan sonra ters çevrilerek çıkarılır dilimlenip servis edilir.
Afiyet olsun...