Sayfalar

9 Kasım 2015 Pazartesi

Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt 
1 su bardağı aşurelik buğday + 3 su bardağı su 
1 adet yumurta 
1 yemek kaşığı un(tepeli)
4 su bardağı su
Tuz
Üzeri için 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 yemek kaşığı nane 
Pul biber
Yapımı 
1 gece önceden ıslatılmış buğday ertesi gün 3 su bardağı su ile düdüklü tencerede en az 20 dakika pişirilir suyu süzülmeden bekletilir.
Tencere içinde yoğurt 1 su bardağı su ile açılır yumurta ve un eklenerek tel Çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar karıştırılır kalan su da eklenerek sürekli karıştırarak bir taşım kaynatılır.
Pişen buğday suyu ile birlikte kaynayan Yoğurtlu karışıma eklenip karıştırılarak 10 dk pişirilir kısık ateşte bir müddet daha kaynadıktan sonra tuzu ilave edilip ocaktan alınır.
Sosu için tava içerisinde tereyağ eritilir nane ve isteğe bağlı pul biber eklenip hafif kavrulur.
Servis esnasında çorba üzerine sos gezdirilir.
Not:Kıvamı koyu olursa su ilavesi yapılır.
Afiyet olsun...