Sayfalar

23 Ekim 2015 Cuma

Süt Burger Tarifi

Malzemeler
Pankek için
2 yumurta
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
(Ölçüler klasik su bardağı)
Kreması için
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta (çeşiti farketmez)
1 çay kaşığı tereyağ
Yapımı
Tüm malzemeler derin bir kase içinde mikser ile pürüzsüz olana dek çırpılır.
Yanmaz yapışmaz tava 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile yağlanır, ısıtılır.
Isınan tavaya küçük boy kepçe ile yaymadan tam ortaya hamur dökülür , kendi kendine yayılacaktır.
Üzeri göz göz olmaya başladığı zaman çevrilip diğer tarafı pişirilir.
Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Servis için hazır hale getirilir.
Not:Tavayı ilk başta tek sefer yağlamak yeterli.
Krema için gerekli olan tüm malzemeleri tencere içinde çırpıcı ile karıştırarak pişirilir koyulaşıp göz göz olan krema yine çırpıcı ile çırpılarak pürüzsüz hale getirilir soğuduktan sonra 2 pankek arasına sürülerek hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...