Sayfalar

13 Ekim 2015 Salı

Sultan Reşat Pilavı

Malzemeler
Pilav için
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı tavuk suyu veya su
50 gram tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz
Köftesi için
500 gram kıyma
1.5 yemek kaşığı galeta unu
1 küçük boy rendelenmiş soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
1 adet yumurta
1 tutam ince doğranmış maydanoz
Tuz , karabiber, pul biber , kimyon
Köftenin sosu için
2 adet rendelenmiş domates
2 diş ince doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı fesleğen
1/2 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı ketçap
Tuz
Yapımı
•Köfte için gerekli olan tüm malzemeler iyice yoğrulur en az 15 dakika üzeri kapatılarak buzdolabında dinlendirilir,istenilen büyüklükte parçalar koparılarak yuvarlanır kızgın yağ içerisinde kızartılıp havlu kağıt üzerine çıkarılarak fazla yağı emdirilir.Sos için rendelenmiş domates içerisine doğranmış sarımsak , fesleğen eklenerek bir taşım pişirilir su ilave edilip bir taşım daha pişirilir tuz serpilip  karıştırılır , sosa köfteler eklenip karıştırılır kısa süreli pişirilip ocaktan alınır.
•Pilav için , tencere içerisinde tereyağ eritilir sıvı yağ eklenir yıkanmış suyu süzülmüş pirinç tane tane olana kadar kavrulur sıcak su eklenip tuzu ve limon suyu da ilave edilip karıştırılır tencerenin kapağı kapatılır suyunu çekene kadar pişirilir pişen pilav ocaktan alınıp demlenmesi için 15 dakika bekletilir.
•Pilav ile birlikte soslu köfteler sıcak olarak servis edilir.
Not:Dilerseniz pilavı sebzeli de yapabilirsiniz havuç ,bezelye vs.
Afiyet olsun...