Sayfalar

8 Ekim 2015 Perşembe

Kremalı Tart Kek

Malzemeler
Kek için
2 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı krem çikolata
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Kalıbı yağlamak için margarin
Muhallebisi için
400 ml süt
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
180 gram labne  (en küçük pakette olan)
Üzeri için
Meyve parçaları
Yapımı
•Oluklu tart kalıbı margarin ile yağlanıp hazır hale getirilir.
•Yumurta ve şeker , şeker eriyene kadar çırpılır.
•Diğer malzemeler de sırası ile eklenerek çırpmaya devam edilir.
•Hazır hale gelen kek hamuru kalıba dökülür kendi etrafında düz zemin üzerinde bir kaç tur döndürülerek eşit dağılması sağlanır.
•Önceden ısıtılmış 170C ısıya ayarlanmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir ( pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayın ) kürdan ile içi kontrol edilerek fırından alınıp soğuması için bekletilir.
•Muhallebi için labne hariç tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alınır , ara ara karıştırılarak ılıtılır labne eklenip mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpılır.
•Servis tabağına kek ters çevrilerek çıkarılır muhallebi çukur kısma dökülür.
•Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
•Buzdolabında en az 1 saat soğutulduktan sonra servis için hazır.
Afiyet olsun...