Sayfalar

17 Ekim 2015 Cumartesi

Karnıyarık Börek Tarifi

Malzemeler
1 kilo yufka (6 adet )
Sosu için
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta birinin sarısı üzeri için
İç harcı için
200 gram beyaz peynir (ezilmiş)
Yeteri kadar doğranmış maydanoz
Üzeri için
Domates
Biber
1 adet yumurta sarısı
Yapımı
•Sos için gerekli olan malzemeler iyice karıştırılır.
•İç harcı için gerekli olan malzemeler karıştırılır.
•1 tüm yufka zemin üzerine açılır hazırlanan sos kaşık ile üzerine gezdirilir fırça yardımı ile heryeri ıslatılır.
•2.yufka sos ile ıslatılan 1.yufka üzerine kapatılır aynı şekilde soslanır.
•Yufka 8 eşit üçgen parçalara kesilir , geniş bölümüne peynirli harç konulup sigara böreği gibi sarılır.
•Tüm yufkalar için aynı işlem uygulanır yağlanmış veya pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
•Kalan sos börekler üzerine sürülür.
•Böreklerin üzeri kesilir ortasından bir yarık açılır.
•Kesik kısma dilimlenmiş domates ve biber yerleştirilir.
•Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180C ısıda ki fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...