Sayfalar

27 Ekim 2015 Salı

Islak Kek Tarifi

Malzemeler
Kek için:
5 adet yumurta(s boy kullandım)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao (25 gram)
Sosu için:
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 peket kakao  (25 gram)
Yapımı
Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Sırası ile diğer malzemeler eklenerek çırpılır.
En son kuru malzemeler elenerek eklenip çırpılır homojen bir kıvam elde edilir.
Büyük boy kare borcam tepsi 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı eritilerek yağlanır.
Kek hamuru borcamın içine gezdirilerek dökülür.
Önceden ısıtılmış 180C ısıda ki fırında 35 dakika pişirilir.Süre sonunda kürdan ile kontrol edilerek içi pişmiş ise fırından alınır.
Sosu için tüm malzemeler tencere içinde pürüzsüz olana dek karıştırılır bir taşım kaynatılır ocaktan alınır.
İlk sıcağı çıkan kek (5 dakika bekletildikten sonra) dilimlenir sıcak sos kek üzerine gezdirilerek dökülür sosu çeken kek soğuduktan sonra servis edilir.
Not:Yumurta ve şekeri çırpma süresi 5 dakikadan az olmamalı.Katı yağ eritilerek yağlanan kalıp hiç bir şekilde yapışma yapmayacaktır.Pişme süresi boyunca fırının kapağını açmayınız 30.dakika da kontrol etmek için açınız.Kuru malzemeleri muhakkak eleyin.Kek hamurunu kalıbın ortasına boşaltmayınız gezdirerek dökün ortası bombeli olmaması için.Kek kıvamı alışa gelmişten daha akışkan olacak un miktarından dolayi un eklemeyiniz.
Afiyet olsun...