Sayfalar

13 Ekim 2015 Salı

İrmikli Un Helvası

Malzemeler
Şerbeti için
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı şeker
Helva için
1 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Üzeri için
Ceviz
Yapımı
Bir tencere içinde şerbet için gerekli olan malzemeler kaynatılır ocaktan alınır.
Başka bir tencere tereyağ , sıvı yağ eritilir irmik ve un eklenip 7- 8 dakika kavrulur, dolmalık fıstık eklenip unun kokusu çıkıp rengi koyulaşana kadar kavrulur.
Şerbeti yavaş yavaş  eklenerek karıştırılır(sıçrayabilir dikkatlice  eklenir).
Şerbetini çekmesi için 3 dakika daha pişirilir ocaktan alınır , kapağı kapatılarak 15 dakika dinlendirilir.
Kalıp içine konularak ters çevrilir.Üstüne  ceviz ile servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...