Sayfalar

14 Ekim 2015 Çarşamba

Ev yapımı çikolatalı puding

Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (çeşidi farketmez)
6 yemek kaşığı şeker (arttırılıp eksiltilebilir)
80 gram bitter veya sütlü çikolata
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapımı
Tereyağ , vanilya ve çikolata hariç tüm malzemeler tencere içinde tel çırpıcı ile karıştırılır pürüzsüz hale gelince ocağa alınır karıştırarak pişirilir ısınmaya başladığı zaman çikolata parçalar halinde eklenir karıştırmaya devam edilir koyulaşıp kaynamaya başladığı zaman ocaktan alınıp tereyağ ve vanilya ilave edilip mikser ile 2-3 dakika boyunca çırpılır kaselere paylaştırılır üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip buzdolabında soğutup  (sıcak da tercih edebilirsiniz) servis edilir.
Afiyet olsun...