Sayfalar

16 Ekim 2015 Cuma

Elmalı Kurabiye

Malzemeler
Hamuru için :
1 paket oda sıcaklığın da yumuşamış tereyağ veya margarin
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için :
3 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 avuç çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın ( silme )
Yapımı
Elmalar soyulup rendelenir suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
Tarçın , şeker ve ceviz ilave edilip karıştırılır ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamur için un hariç tüm malzemeler karıştırılır.
Karışıma un azar azar ilave edilerek yoğrulur.
Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yumuşak hamur elde edilir.
Hamur 5 eşit bezeye ayrılır her beze pasta tabağı genişliğinde açılır  yapım aşaması uygulanarak pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizilir  170C ısıda ki fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir fırından çıkan kurabiyeler üzerine sıcağı sıcağına pudra şekeri serpilir soğuduktan sonra kurabiyelerimiz servis için hazır.
Afiyet olsun...