Sayfalar

21 Ekim 2015 Çarşamba

Çiçek Poğaça

Malzemeler
1 adet yumurta (sarısı üzeri için akı hamur içine)
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ  (eritilmiş soğutulmuş)
1 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Un (yaklaşık 4 su bardağı +/-)
İç harcı için
Ezilmiş beyaz peynir
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Yapımı
Un ve maya hariç malzemeler derin ve geniş bir kap içinde karıştırılır,karışıma un azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir üzeri örtülerek oda sıcaklığında en az 30 dakika mayalanması için bekletilir.
Mayası gelen hamurdan yumurtadan biraz daha iri parçalar alınıp yuvarlanır bastırılmadan orta yerine harç konulup kapatılır,hamur bitene kadar aynı şekilde bezeler hazırlanır.
Kelepçeli kek kalıbı tabanına yağlı kağıt serilir iç yan yüzeyi yağlanır bezeler çiçek şeklinde dizilir.
Üzerine yumurta sarısı çörek otu vs serpilip önceden ısıtılmış 180C ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra pamuk gibi poğaçamız hazır.
Not: 30 cm çapında kelepçeli kalıp kullandım yerine yuvarlak borcam da kullanılabilir.
Afiyet olsun...