Sayfalar

29 Eylül 2015 Salı

Taze İncirli kek

Malzemeler
Baton kalıp için
2 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı iri parçalanmış ceviz içi
5 adet sert incir
Yapımı
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar mikserin yüksek hızı ile çırpılır.
Mikserin hızı düşürülerek yoğurt , sıvı yağ ilave edilip çırpılır.
Kuru malzemeler karışıma elenerek eklenip çırpılır.
Yıkanmış suyu süzülmüş incirler küp şeklinde doğranıp ceviz ile birlikte hamura eklenip karıştırılır.
Yağlanmış baton kalıba dökülür.
Önceden ısıtılmış 180C ısıda ki fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir kürdan ile kontrol edilerek fırından alınır üzerine tercihen pudra şekeri serpilip soğuduktan sonra dilimlenip servis edilir.
Afiyet olsun...
Not:Kekin kalıptan sorunsuz çıkması için 1 tatlı kaşığı margarini eritip fırça yardımı ile kalıbınızı yağlayın.