Sayfalar

13 Eylül 2015 Pazar

Pankek Tarifi

Malzemeler
1 yumurta
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
(Ölçüler klasik su bardağı)
Yapımı
Tüm malzemeler derin bir kase içinde mikser ile pürüzsüz olana dek çırpılır.
Yanmaz yapışmaz tava 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile yağlanır, ısıtılır.
Isınan tavaya küçük boy kepçe ile yaymadan tam ortaya hamur dökülür , kendi kendine yayılacaktır.
Üzeri göz göz olmaya başladığı zaman çevrilip diğer tarafı pişirilir.
Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Servis için hazır hale getirilir.
Not:Tavayı ilk başta tek sefer yağlamak yeterli.
Afiyet olsun...