Sayfalar

19 Eylül 2015 Cumartesi

Omlet Tarifi

Malzemeler
3 adet yumurta
Tuz , karabiber , pul biber
1 adet küp doğranmış kapya biber
2 yemek kaşığı mısır taneleri
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapımı •Yumurta derin kase içinde baharatlar ile çok az çırpılır.
•Tereyağ yanmaz yapışmaz tava içerisinde eritilip, kızdırılır.
•Yumurta tava içine eşit olarak dökülür uygun bir kapak kapatılarak üzeri çok harlı olmayan ateşte 2 dakika pişirilir.
•Omletin yarısına iç malzemesi serpilip diğer yarısı harç üzerine kapatılarak bir müddet daha pişirilip ocaktan alınır.
•Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...