Sayfalar

2 Eylül 2015 Çarşamba

Nişastalı Damla Kurabiye

Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
1 klasik su bardağı şeker
1 küçük boy çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
3 su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Un (yaklaşık 3 su bardağı +/-)
Üzeri için
100 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
Yapımı
•Un hariç tüm malzeme karıştırılır.
•Karışıma un azar azar eklenerek yoğrulur,yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
•Hamur portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır her beze yuvarlanır.
•Silindir şeklinde uzatılır yaklaşık 1.5 karış boyunda.
• Silindir şeklindeki hamur 1 parmaktan biraz daha geniş şekilde kesilir , her parça ceviz büyüklüğünde elde edilir.
•1 parmak uzunluğunda uzatılıp iki uçları birleştirilip damla şekli verilir,pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
•Hamurun tamamı için aynı işlem uygulanıp önceden ısıtılmış 170C ayarlanmış fırında pembeleştirilmeden pişirilir.
•Pişen kurabiyeler soğumaya bırakılır.
•Benmari usulü eritilmiş çikolataya birleştirme yerleri batırılıp daha sonra hindistan cevizi veya fıstık tozuna batırılıp donması için bekletilir.Çikolata donduktan sonra kurabilerimiz servis için hazır.
Afiyet olsun...