Sayfalar

28 Eylül 2015 Pazartesi

Midye Tatlısı

Malzemeler
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
Un
Açmak için
Nişasta
Üzeri için
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gram tereyağ
İçi için
İri çekilmiş ceviz veya fındık
Şerbeti için
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapımı
•Şerbet için şeker ve su karıştırılır 15 dakika orta harlı ateşte kaynatılır limon suyu ilavesi ile 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
•Un hariç tüm malzemeler karıştırılır , karışıma un azar azar ilave edilerek kulak memesi kıvamında  bir hamur hazırlanır.
•Hazır hale gelen hamur 8 eşit bezeye ayrılır.
•Her beze bol nişasta serpilerek servis tabağı büyüklüğünde tek tek açılır her açılan beze üzerine bol miktarda nişasta serpilip hepsi  üst üste konularak olabildiğince büyük ve ince açılır sıkı bir şekilde rulo yapılır.
•8 katlı araları nişastalı olabildiğince ince açılmış sıkı rulo yapılmış hamurumuz şekil almak için hazır.
•Rulo 1 parmak genişliğinde dilimlenir.
•Her parça 1 su bardağı ağzı genişliğinde merdane yardımı ile açılır.
•Arasına yeteri kadar ceviz veya fındık ekleyip poğaçaya şekil verir gibi ikiye katlayıp tepsiye aralıklı olarak dizilir(kapatınca ağız kısmını yapıştırmayın).
•Sıvı yağ ve tereyağı , tereyağı eriyene kadar ısıtılıp tepsiye dizilmiş çiğ hamurlar üzerine gezdirilir.
•180C ısıdaki fırında midyeler altın rengini alana kadar pişirilir.
•Pişen ılıyan midyeler üzerine  ılık şerbet gezdirilir.
•Şerbeti çeken tatlımız servis için hazır.
Afiyet olsun...