Sayfalar

13 Eylül 2015 Pazar

Islak Kek Tarifi

Malzemeler
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapımı
•Yumurta ve şeker,şeker eriyen kadar çırpılır.
•Süt, sıvı yağ, kakao eklenerek çırpmaya devam edilir.
•Karışımdan 2 su bardağı ayrılır.
•Kalan harca kabartma tozu, vanilya , un elenir çırpılır.
•1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağ ile yağlanmış kalıba kek hamuru eşit şekilde dökülür.
•Önceden ısıtılmış 170C ısıdaki fırında pişirilir , kürdan ile kontrol edilerek fırından alınır 5 dakika ilk sıcağı çıkana kadar dinlendirilir.
•Kürdan yardımı ile kek sık aralıklı olarak delinir.
•Ayrılan sos kek üzerine dökülür sosunu çekmesi için bekletilir.
•Sosunu çekip soğuyan kek dilimlenip servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...