Sayfalar

13 Eylül 2015 Pazar

Fellah Köftesi

Malzemeler
4-6 kişilik
Köfte için:
2 su bardağı köftelik ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un (tepeli)
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber , kimyon
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ  (küçük boy)
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Salata için
Semiz otu
Yeteri kadar yoğurt (sarımsaklı veya sade)
Yapımı
•Bulgur geniş ve kapaklı bir kap içinde sıcak su ile ıslatılıp kapağı kapatılarak 10 dakika şişmesi için bekletilir.
•Şişen bulgur üzerine köfte için gerekli olan tüm malzemeler eklenip iyice yoğrulur.
•Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ortasına bastırılır.
•Geniş bir tencere içinde su kaynatılır hazırlanan köfteler 5 dakika pişirilir süzgeçten suyu süzülüp kenarda sos yapımı için bekletilir.
•Tencere içinde sıvı yağ ısıtılır rendelenmiş sarımsaklar kokusu çıkana kadar kavrulup, salça ilave edilir bir müddet kavrulduktan sonra köfteler eklenip karıştırılır.
•Semizotu yaprakları temizlendikten sonra yoğurt ile karıştırılır servis edilecek tabağa alınır üzerine köfteler eklenerek servis edilir.
Afiyet olsun...