Sayfalar

4 Eylül 2015 Cuma

Fasulye Diblesi

Malzemeler
500 gram taze fasulye (uç kısımları temizlenmiş doğranmış)
2 adet orta boy kuru soğan (yemeklik ince doğranmış)
2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş küp doğranmış)
1 su bardağı pirinç (20 dakika öncesinden sıcak su da bekletilmiş)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz , pul biber
1 su bardağı sıcak su
Yapımı
•Fasulye diri kalacak şekilde haşlanır suyu süzülü
•Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra , sıvı yağ tencere içinde ısıtılır soğanlar tuz eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
•Domatesler eklenip karıştırılır kısa süreli kavrulur.
•Taze fasulye eklenip karıştırılır 3-5 dakika çiğ kokusu çıkana kadar kavrulur.
•Islatılmış süzülmüş pirinç fasulyelerin üzerine ilave edilir.
•Suyu eklenip çok harlı olmayan ateşte pişirilir.Fasulyenin cinsine göre pişmez ise biraz daha su takviyesi yapılabilir.
•Fasulyeler piştikten sonra tereyağ eritilip hafif kızartılır pul biber eklenip kısa süreli kavurup diblenin üzerine dökülür karıştırılır.
•Yemeğimiz hazır sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...