Vişneli kup
Malzemeler
Tabanı için
Ufalanmış artan kek dilimleri
Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un (tepeli olsun silme değil)
2 yemek kaşığı mısır nişastası (silme değil )
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Vişneli sos için
2 su bardağı vişne suyu
2 tatlı kaşığı mısır nişastası(silme değil )
2 yemek kaşığı şeker
Yapımı
Kupların tabanı ufalanmış kek ile kaplanır.
Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeler tencere içinde karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayıp göz göz olduğu zaman ocaktan alınır vanilya eklenip karıştırılır.Kuplara bölüştürülür.Soğumaya bırakılır.
Vişneli sos için tüm malzemeler tencere içinde karıştırılarak pişirilir soğuyan muhallebi üzerine bir miktar sos dökülür tüm kuplar bu şekilde tamamlanır.
Buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakılır.
Soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun...
Tabanı için
Ufalanmış artan kek dilimleri
Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un (tepeli olsun silme değil)
2 yemek kaşığı mısır nişastası (silme değil )
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Vişneli sos için
2 su bardağı vişne suyu
2 tatlı kaşığı mısır nişastası(silme değil )
2 yemek kaşığı şeker
Yapımı
Kupların tabanı ufalanmış kek ile kaplanır.
Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeler tencere içinde karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayıp göz göz olduğu zaman ocaktan alınır vanilya eklenip karıştırılır.Kuplara bölüştürülür.Soğumaya bırakılır.
Vişneli sos için tüm malzemeler tencere içinde karıştırılarak pişirilir soğuyan muhallebi üzerine bir miktar sos dökülür tüm kuplar bu şekilde tamamlanır.
Buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakılır.
Soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun...