Sayfalar

20 Ağustos 2015 Perşembe

Tava Böreği

Malzemeler
3 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase rendelenmiş peynir(çeşidi farketmez)
Bir tutam doğranmış maydanoz
Kullanılacak tavayı yağlamak için 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapımı
1 yemek kaşığı sıvı yağ ile tava yağlanır.
1 adet yufka tavaya serilir kenarları dışarıda bırakılır.Geri kalan 2 adet yufka 3 parçaya bölünür.
Peynir ve maydanoz karıştırılır iç harcı hazırlanır.
Sıvı yağ ve süt karıştırılır sosu hazırlanır.
Yufka parçaları kat kat 1.yufka üzerine serilir araları yeteri kadar sos ile ıslatılır.
Ortaya gelindiğinde iç harcı tamamen serpilip kalan yufka parçaları yine araları soslanarak kapatılır.
En üste gelince dışarıda kalan 1.yufkanın kenarları üzerine kapatılır.
Orta harlı ateşte 1 yüzü kızartılır çevirmek için kullanılacak kapak üzerine tek tarafı kızartılmış börek alınır.1 yemek kaşığı sıvı yağ ile diğer yüzü kızartılır.
Dilimlenerek sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...