Sayfalar

26 Ağustos 2015 Çarşamba

Şekerpare Tarifi

Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
3 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1.5 çay bardağı pudra şekeri (küçük boy tercih edin)
2 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı rendenin ince tarafı ile rendelenmiş limon kabuğu
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar)
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
Fındık
Yapımı
• Öncelikle şerbeti hazırlayalım şeker ve su karışımını tencereye alıp kaynamaya bırakalım kaynamaya başladığı zaman 10 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyelim 5 dakika kaynatıp ocaktan alıp ılıması için bekletelim.
• Hamur için gerekli malzemeleri derin geniş bir yoğurma kabında karıştıralım,karışıma unu azar azar ilave ederek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ama üstüne bastırmayalım.
• Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayıp  bir miktar sıvı yağ ile yağlanmış tepsi içine aralıklı olarak dizelim üzerlerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim.
• Fındık tanelerini üzerine bastıralım fındığın sadece üzeri görünsün.
• Önceden ısıtılmış 180C ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
• Pişen şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra  (3 dk yeterli) ılık şerbeti üzerlerine döküp çekmesi için bekletelim.
• Şerbeti çekip iyice soğuduktan sonra tatlımız servis için hazır.
Afiyet olsun...