Sayfalar

3 Ağustos 2015 Pazartesi

Perişan Kurabiye

Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ (margarinde olur)
1 adet oda sıcaklığında yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1/2 su bardağı yaban mersini (kuru)
1/2 su bardağı kuru üzüm (sarı)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un (klasik boy)
Yapımı
Kuru malzemeler hariç tüm malzeme yoğrulur karışıma kuru malzemeler eklenip çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar koparılıp hiç şekil vermeden yağlanmış veya pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Pişen kurabiyeler fırın kapatılır kapağı aralık bırakılarak soğuyana kadar bekletilir.
Çay, kahve veya süt yanında servis edilir.
Afiyet olsun...