Sayfalar

18 Ağustos 2015 Salı

Patlıcan Musakka

Malzemeler
4-6 kişilik
4 adet patlıcan
2 adet patates
200 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz , karabiber, pulmoner
2 su bardağı sıcak su
Patlıcan ve patatesi kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ
Yapımı
Patlıcan şerit şeklinde soyulup küp doğranır.
Patates soyulup küp doğranır.
Kızgın sıvı yağ içerisinde önce patates sonra patlıcan kızartılıp havlu kağıt üzerine fazla yağını çekmesi için alınır.
Soğan yemeklik doğranır 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile hafif pempeleşinceye kadar kavrulur.
Yeşil biberler ince doğranıp soğan üzerine eklenir 1 dakika boyunca sotelenip kıyma eklenir suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
Salça ve baharatlar ilave edilir karıştırılır.
1 çay bardağı sıcak su ile bir taşım pişirilip ocaktan alınır.
Kullanılacak fırın tepsisi veya tencere içine kızartılan sebzeler ve kıymalı harç alınır üzerine 2 su bardağı sıcak su eklenerek ister ocakta ister fırında 15 dakika pişirilir sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...