Pastane usulü açma tarifi

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz (silme)
1 yemek kaşığı şeker
1 paket toz maya (11 gram)
Aldığı kadar un (yaklaşık 500 gram)
Ara katı için
2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörek otu,susam
Yapımı
3 su bardağı elenmiş un yoğrulacak kaba elenir ortası havuz şeklinde açılır.
Diğer malzemeleri havuza ekleyerek yoğrulur.
Ele yapışmayan sert olmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un eklenip yoğrulur hamur 2 katına çıkana kadar üzerine nemli bir havlu örtülerek oda sıcaklığında bekletilir.
Mayası gelen hamur bir kaç kez daha yoğrulur.Şekil vermek için mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Bezeler el ile pasta tabağı genişliğinde açılır yumuşak tereyağı sürülerek rulo yapılır.
Rulolar 2 ucundan zıt yönlere doğru döndürülür uçları birbirine yapıştırılır.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu,susam serpilerek pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizilir önceden ısıtılmış fırında 180C ısıda kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Popüler Yayınlar