Sayfalar

20 Ağustos 2015 Perşembe

Parça çikolatalı kurabiye

Malzemeler
200 gram tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Un (2.5 - 3 su bardağı )
Üzeri için
Damla çikolata veya pakmaya sütlü kurabiye çikolatası
Üzerine serpmek için
Toz şeker
Yapımı
Un hariç tüm malzeme karıştırılır.
Un azar azar ilave edilerek yoğrulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır üzerine çikolata parçaları batırılır.Üzerine toz şeker serpilir.
Önceden ısıtılmış 170C ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra çayın, kahvenin, sütün yanında servis edilir.
Afiyet olsun...