Sayfalar

31 Ağustos 2015 Pazartesi

Mayasız Pişi Tarifi(yağ çekmeyen)

Malzemeler
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz (silme )
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 3 su bardağı un (+/_)
İç harcı için
100 gram beyaz peynir
Bir tutam doğranmış maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapımı
Hamur için tüm malzemeler karıştırılır un azar azar ilave edilerek yoğrulur ele hafif yapışan bir hamur elde edilir (açarken un kullanılacağı için ele hafif yapışmalı sert olmaması için ).
Ezilmiş peynir ve maydanoz karıştırılır.

Hamur yarım santimetre kalınlığında zemin üzerine un serpilerek açılır geniş bir  su bardağı ağzı ile kesilir.Ortasına yeteri kadar iç harcı konulup ikiye katlanır iyice yapıştırılır aksi halde peynir yağ içinde dışarı akacaktır.Hamur bitene kadar aynı işlem yapılır.
Bol miktarda sıvı yağ tavada ısıtılır pişiler arkalı önlü kızartılır.
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...