Sayfalar

9 Ağustos 2015 Pazar

Mantar Kurabiye


Malzemeler
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ veya margarin
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeli)
4 yemek kaşığı nişasta hangisi olursa farketmez
Ele yapışmayan toplu duran bir hamur elde etmek için aldığı kadar un
 Hepsi bu malzeťmelerin , kabartma tozu yok.
Yapımı  Un hariç tüm malzemeler karıştırılır.Un azar azar ilave edilerek yoğrulur gereken kıvam elde edilene kadar un takviyesi yapılır.  Yağlı kağıt serili tepsiye istenilen şekil verilip önceden ısıtılmış 170C  ısıdaki fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir(mantar şekli vermek için pet şişe kapağının iç kısmını kakaoya batırıp hamur üzerine hafif bastırılır). Pudra şekeri serpilerek soğumaya bırakılır.  Servis için kurabiyeleriniz hazır.
Afiyet olsun...