Kuymak Tarifi
Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı (tepeli)
3 yemek kaşığı mısır unu
3 su bardağı soğuk su
200 gram tel peynir(dil peyniri de olur)
Tuz
Yapımı
4-6 kişilik
Tavada tereyağ eritilir , mısır unu eklenip 2-3 dakika harlı olmayan ateşte karıştırılarak kavrulur.
Su ilave edilerek kaynayana kadar topaklanmaması için karıştırılır.Fokurdayıp göz göz olmaya başladığı zaman peynir eklenip karıştırılır , peynir eridikten sonra tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...
3 yemek kaşığı tereyağı (tepeli)
3 yemek kaşığı mısır unu
3 su bardağı soğuk su
200 gram tel peynir(dil peyniri de olur)
Tuz
Yapımı
4-6 kişilik
Tavada tereyağ eritilir , mısır unu eklenip 2-3 dakika harlı olmayan ateşte karıştırılarak kavrulur.
Su ilave edilerek kaynayana kadar topaklanmaması için karıştırılır.Fokurdayıp göz göz olmaya başladığı zaman peynir eklenip karıştırılır , peynir eridikten sonra tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...