Kışlık Menemen Konservesi Nasıl Yapılır
Malzemeler
5 kg Domates
Yarım kilo yeşil biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapımı Öncelikle domateslerin kabuklarını soymakla başlıyoruz.domateslerin altından derin olmamak kaydı ile artı şeklinde sadece kabukları yaracak şekilde çizikler atıyoruz.Geniş bir tencerede kaynayan su içine domateslerin çizik yerleri aşağı gelecek şekilde domatesleri atıp 3 dakika bekletiyoruz kevgir ile bir tepsi içine alıp el yakmayacak ısıya gelene kadar bekletiyoruz.Domatesleri soyuyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp şeklinde doğruyoruz.
Biberleri yıkayıp kuruttuktan sonra ince ince doğruyoruz.
Sıvı yağı geniş bir tencere içinde ısıttıktan sonra biberleri ekleyip sararana kadar kavuruyoruz.
Domatesleri ekleyip tuzunu serpip diri kalacak şekilde pişiriyoruz(yarı pişmiş olması yeterli).
Geniş bir tencere içinde kavanozların kapaklarını kaynatıyoruz.Kaynayan su içine kavanozları da tek tek her birini en az 3 dakika kaynatıyoruz.Kaynama işlemi bittikten sonra kavanozların içindeki suyu boşaltıp kaynar menemen ile doldurup kavanozun ağız kısmını temizleyip kuruluyoruz.Kapaklarıda tek tek kullandıkça kaynar su içinden çıkarıp fazla suyunu süzüp kuruladıktan sonra kavanozları sıkıca kapatıyoruz(kavanozların doluluk oranı ağız kısmından 3-5 mm aşağıda olmalı aksi halde terleme yapıp ekşime olacaktır).
Düz zemin üzerine sofra bezi serip şişeleri ters çevirip üzerini yine sofra bezi ile örtüp 24 saat bekletiyoruz.Eğer kapağı tam kapanmamış kavanoz varsa mutlaka taşma yapacaktır 24 saat içinde eğer taşma yok ise konserveleriniz kış için hazır Allah huzurlu sağlıklı Günler'de yemek nasip etsin inşallah...
Afiyet olsun...
5 kg Domates
Yarım kilo yeşil biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapımı Öncelikle domateslerin kabuklarını soymakla başlıyoruz.domateslerin altından derin olmamak kaydı ile artı şeklinde sadece kabukları yaracak şekilde çizikler atıyoruz.Geniş bir tencerede kaynayan su içine domateslerin çizik yerleri aşağı gelecek şekilde domatesleri atıp 3 dakika bekletiyoruz kevgir ile bir tepsi içine alıp el yakmayacak ısıya gelene kadar bekletiyoruz.Domatesleri soyuyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp şeklinde doğruyoruz.
Biberleri yıkayıp kuruttuktan sonra ince ince doğruyoruz.
Sıvı yağı geniş bir tencere içinde ısıttıktan sonra biberleri ekleyip sararana kadar kavuruyoruz.
Domatesleri ekleyip tuzunu serpip diri kalacak şekilde pişiriyoruz(yarı pişmiş olması yeterli).
Geniş bir tencere içinde kavanozların kapaklarını kaynatıyoruz.Kaynayan su içine kavanozları da tek tek her birini en az 3 dakika kaynatıyoruz.Kaynama işlemi bittikten sonra kavanozların içindeki suyu boşaltıp kaynar menemen ile doldurup kavanozun ağız kısmını temizleyip kuruluyoruz.Kapaklarıda tek tek kullandıkça kaynar su içinden çıkarıp fazla suyunu süzüp kuruladıktan sonra kavanozları sıkıca kapatıyoruz(kavanozların doluluk oranı ağız kısmından 3-5 mm aşağıda olmalı aksi halde terleme yapıp ekşime olacaktır).
Düz zemin üzerine sofra bezi serip şişeleri ters çevirip üzerini yine sofra bezi ile örtüp 24 saat bekletiyoruz.Eğer kapağı tam kapanmamış kavanoz varsa mutlaka taşma yapacaktır 24 saat içinde eğer taşma yok ise konserveleriniz kış için hazır Allah huzurlu sağlıklı Günler'de yemek nasip etsin inşallah...
Afiyet olsun...