Sayfalar

24 Ağustos 2015 Pazartesi

Konsantre Vişne Suyu

Malzemeler
2 kg vişne
7 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limontuzu
Su
Yapımı
•Vişnelerin sapları temizlenir yıkanır suyu süzülür.
•Geniş ve derin tencere içine alınır.
•Üzerini 1 parmak geçecek kadar su eklenir.
•Kaynamaya bırakılır,kaynamaya başladığı zaman 15 dk orta harlı ateşte vişnelerin kabukları çatlayana kadar pişirilir.
•Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
•Soğuduktan sonra tel süzgeç yardımı ile suyu derin bir tencere içine süzülür,süzgeç üzerinde kalan vişne tanelerini hamur yoğurur gibi sıkılıp posa haline getirilir süzgeçten püresi suyu içine eklenir.
•Şeker ve limon tuzu ilave edilip tekrar kaynatılır.
•Kıvamı cıvık pekmez olana dek kaynatmaya devam edilir.
•Kavanozlar yıkanır kurutulur,kavanoz kapakları küçük bir tencere içinde 3 dakika kaynatılır.
•Kıvam alıp hazır hale gelen vişne konsantresi kaynar olarak kavanoza doldurulup, kaynar sudan çıkarılan kurutulan kapak ile sıkıca kapatılır.
•Kavanozlar ters çevrilerek soğuyana dek üzeri örtülerek bekletilir.
•Soğuduktan sonra ters çevrilerek güneş görmeyen yerde muhafaza edilir.
•Kullanılacağı zaman bir miktar konsantre üzerine su eklenip karıştırılır içmeye hazır hale getirilir.Açılan kavanoz buzdolabında muhafaza edilir.
Afiyet olsun...