Sayfalar

23 Ağustos 2015 Pazar

Arnavut Böreği


Malzemeler
5 su bardağı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Su
İç harcı için
3 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gram kıyma
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
4 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz,karabiber,pul biber
Ara katları ve üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
İkisi birden tereyağ eriyene kadar tavada ısıtılır soğuyunca kullanılır.
Nişasta
Yapımı
Elenmiş un yoğurma kabına alınır,ortası havuz şeklinde açılır tuz ve sıvı yağ eklenir,su kontrollü olarak azar azar ilave edilerek yoğrulur ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur elde edilir,30 dakika dinlendirilir.
İç harcı için sıvı yağ ısıtılır yemeklik doğranmış soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ,kıyma eklenip pişirilir ,salça ve baharatlar ile karıştırılıp patates eklenip karıştırılır,soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamur 15 adet bezeye ayrılır,15 adet beze 3 gruba ayrılıp her biri pasta tabağı büyüklüğünde açılıp üzerine yağ sürülüp diğer bezeye geçilir aynı işlem uygulanır 5.beze üzerine yağ sürülmez.
Araları yağlanmış en üstteki beze yağlanmadan bırakılmış 3 lü grubumuz hazır.
1.grup üzerine nişasta serpilip tepsi boyutunca merdane yardımı ile açılır yağlanmış tepsiye serilir.
Üzerine iç harcının yarısı serpilir.
2.grup bezede nişasta ile açılıp harcın üzerine kapatılır,kalan harcın tamamı serpilip 3.grup aynı şekilde hazırlanır.
İstenilen şekilde dilimlenip kalan yağ üzerine sürülür.
Önceden ısıtılmış 180C ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir sıcak olarak servis edilir.
Not:İç harç olarak dilediğinizi seçebilirsiniz.
Afiyet olsun...