Sayfalar

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler
1 kg taze fasulye
2 adet havuç1 büyük boy soğan 
3 orta boy domates
1/ 2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker 
Yeteri kadar tuz
1/ 2 çay bardağı su
Yapımı
  Fasulye uçları temizlenip yıkanır .Önce uzunlamasına sonra ortadan ikiye kesilir.
Havuçlarda temizlenir uzun şeritler halinde kesilir.Domates ve soğan küp küp doğranır karıştırılır tuz serpilir. 
  Çok derin olmayan geniş bir tencere içine tam ortasına tüm şekilde domates yerleştirilir fasulyeler etrafına sıra sıra dizilir aralarına soğan ve domates karışımı ilave edilir. 
   En üstüne sıvı yağ gezdirilir ve şekeri serpilip suyu eklenip kısık ateşte pişirilir. 
  Yemeğimiz pistikten ılındıktan sonra servis tabağını tencerenin üzerine kapatıp ters çevrilerek tencereden şekli bozulmadan alınır soğuk olarak servise hazır hale getirilir. 
  Afiyet olsun...