Sayfalar

2 Temmuz 2015 Perşembe

Patatesli patlıcan sarma

Malzemeler
1 kilo ince uzun seçilmiş patlıcan 
2 adet orta boy patates
Köfte için 
300 gram kıyma 
1 adet orta boy soğan  (yarısı köfteye diğer yarısı domatesli sos içine )
2 diş ezilmiş sarımsak 
1 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, pul biber,kimyon
Domatesli sos için 
3 adet orta boy domates (küp doğranmış)
1/2 yemeklik doğranmış kuru soğan 
2 diş ince kıyılmış sarımsak 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
Tuz
Patates ve patlıcanları kızartmak için 
2 su bardağı sıvı yağ 
Pişirmek için 1 çay bardağı sıcak su 
Tuz
Yapımı 
Patatesler halka halka doğranıp çok kızartmadan kızgın yağ içerisinde bir kaç dakika kızartılıp fazla yağını çekmesi için peçete üzerine çıkarılır.
Patlıcanlar şerit şeklinde soyulup uzunlamasına ince dilimlenir kızgın yağ içerisinde arkalı önlü kızartılır , peçete üzerine çıkarılır.
Köfte için gerekli olan tüm malzemeler iyice yoğrulup hazır hale getirilir(soğan ve sarımsak rendelenecek)
Köftelerede şekil verilerek sıvı yağ içerisinde arkalı önlü kızartılıp peçete üzerine alınır.
Domatesli sos için 1 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur,salça ilavesi ile bir kaç kez çevrilip domatesler ilave edilir 5 dakika orta harlı ateşte karıştırılarak pişirilir.
Fırın kabı içine patatesler serilir Patlıcanların arasına 1 adet köfte konulup rulo şeklinde sarılır.Patatesler üzerine dik olarak yerleştirilir.
Üzerine domatesli sos gezdirilir.
1 çay bardağı sıcak su takviyesi ile önceden ısıtılmış 200C fırında 15 dakika pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...