Meyveli Kek
Malzemeler
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt (sulu olmasın)
1 adet limonun kabuğu (rendenin ince bölümü ile rendelenmiş)
1 su bardağı kurutulmuş meyve parçaları(marketlerde bulunan kavanoz içinde şekerleme şeklinde bulunanlardan)
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
2.5 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kalıbı yağlamak için 1 tatlı kaşığı eritilmiş margarin
Yapımı
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar mikserin yüksek devri ile çırpılır.
Diğer malzemeler sırası ile tek tek eklenerek çırpmaya devam edilir.
En son kuru malzeme eklenerek çırpılır.
Kurutulmuş meyve parçaları 5 dk boyunca haşlanır suyu süzülüp hamura eklenir spatula yardımı ile karıştırılır.
Eritilmiş margarin fırça yardımı ile kalıbın heryeri yağlanır kek hamuru eşit olarak kalıba dökülür önceden ısıtılmış 180C ısıda üstü kızarana kadar pişirilir.
Kürdan batırarak içi kontrol edildikten sonra fırından alınır soğumaya bırakılır kalıptan ters çevrilerek çıkarılır dilimlenip servis edilir.
Afiyet olsun...
Not:Kurutulmuş meyve parçaları kullanmıyorsanız sarı çekirdeksiz üzüm , portakal kabuğu ile de yapabilirsiniz.
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt (sulu olmasın)
1 adet limonun kabuğu (rendenin ince bölümü ile rendelenmiş)
1 su bardağı kurutulmuş meyve parçaları(marketlerde bulunan kavanoz içinde şekerleme şeklinde bulunanlardan)
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
2.5 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kalıbı yağlamak için 1 tatlı kaşığı eritilmiş margarin
Yapımı
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar mikserin yüksek devri ile çırpılır.
Diğer malzemeler sırası ile tek tek eklenerek çırpmaya devam edilir.
En son kuru malzeme eklenerek çırpılır.
Kurutulmuş meyve parçaları 5 dk boyunca haşlanır suyu süzülüp hamura eklenir spatula yardımı ile karıştırılır.
Eritilmiş margarin fırça yardımı ile kalıbın heryeri yağlanır kek hamuru eşit olarak kalıba dökülür önceden ısıtılmış 180C ısıda üstü kızarana kadar pişirilir.
Kürdan batırarak içi kontrol edildikten sonra fırından alınır soğumaya bırakılır kalıptan ters çevrilerek çıkarılır dilimlenip servis edilir.
Afiyet olsun...
Not:Kurutulmuş meyve parçaları kullanmıyorsanız sarı çekirdeksiz üzüm , portakal kabuğu ile de yapabilirsiniz.