Sayfalar

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Hazır Yufkadan Kol Böreği

Malzemeler
1 kg yufka
Sosu için 
2 su bardağı süt 
1/2 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta birinin sarısı üzeri için ayrılacak 
İç harcı için 
200 gram böreklik peynir 
Yeteri kadar ince doğranmış maydanoz
Üzeri için 
1 adet yumurta sarısı 
Sos
Çörek otu ve susam
Yapımı 
Sos için tüm malzemeler çırpılır.
İç harcı için malzemeler karıştırılır.
Yufkalar üst üste konularak ortadan ikiye kesilir.
Bir adet yarım ay şeklinde yufka zemin üzerine serilir sos ile heryer ıslatılır.
Düz uzun kısmına boydan boya harç konularak rulo şeklinde uca kadar sarılır , uzun rulo kendi etrafında döndürülek rulo şekli verilir yağlanmış tepsi üzerine yerleştirilir . 
Tüm yufkalar için aynı işlem yapılır ortadaki rulo etrafına döndürülerek tepsi tamamen kaplanır.
Üzerine kalan sos dökülür.
Yumurta sarısı sürülüp çörek otu , susam serpilir.
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında kızarana kadar pişirilir. 
Afiyet olsun...